Cestovateľské hodiny pre školy - Okolo sveta s Michalom Tlelkom (25. - 27. 9. 2024)

Diskusia
Žilina
-

“Po 10 rokoch v roli učiteľa ZŠ som sa rozhodol splniť si veľký sen o ceste okolo sveta. Postupne ukrajujem z mapy a nadišiel čas zdieľať prežité cestovateľské zážitky. Ako pedagóg by som rád pokračoval vo vzdelávaní našich detí - prezentáciou mojej cesty, geografických faktov ale aj aktívneho učenia z miest, ktoré som celkovo za svoj život navštívil. Žiaci a študenti zážitkovo okúsia prostredníctvom videí a fotografií, ako sa žije vo veľmi málo turisticky navštevovaných krajinách sveta ako Pakistan, India, Nepál, či Saudská Arábia, ale prednáška bude bude zčasti zameraná aj na prehĺbenie vzťahu s našim krásnym Slovenskom.”

Michal Tlelka sa po desiatich rokoch učenia na základnej škole (kde to uzavrel s deviatakmi prechodom Cesty SNP) rozhodol pre pauzu a cestovanie. Ide na to postupne, ako čas a peniaze dovolia. Rozkúskoval si zemeguľu na rôzne destinácie a tie nám postupne chodí na Stanicu prezentovať. Aktuálne strieda prácu na Kamennej chate na Chopku a pobyt doma na Kysuciach a tak opäť ponúkame aj doobedné cestovateľské a geografické hodiny pre školy. 

Cestovateľsko-geografická prednáška je vhodná pre stredné školy a druhý stupeň ZŠ a k dispozícii sú tri dni v stredu, štvrtok a piatok 25. - 27. septembra 2024.  Na výber máte dva dopoludňajšie sloty (prvý so začiatkom medzi 8.00-9.00 a druhý 11.00-12.00), s presným časom sa prispôsobíme vášmu rozvrhu. Trvanie je max. dve vyučovacie hodiny (90 minút), vstupné je 3eur na žiaka, kapacita našej sály sú dve až tri triedy. Svoj termín si rezervujte emailom na marek@stanica.sk, prípadne tel. 0907137145. 

Pre žiakov, ktorí už túto prednášku absolvovali vo februári, ponúka Michal “pokračovanie” - Bangladéš alebo “európske” Ostrovy v Atlantiku. 

Vstupenky

Odporúčané akcie